Translate

Translate

2011. május 11., szerda

Majonézes tonhal-saláta

A minap arról beszéltünk a hugommal, aki egy 6 hetes tündérkének az anyukája, hogyan is tudja megszervezni a napját egy anyuka, hogy minden beleférjen. "Mindennap főzöl?" Szólt a kérdése. Igazából, fel sem vetődik bennem, hogy ne. (Jó, mondjuk hétvégén általában passzolom, főleg, mióta jó idő van, inkább sütögetünk vagy szendvicset majszolunk valamelyik kiránduló helyen:) Esetleg pénteken főzök előre szombatra, így akkor csak elő kell kapni a hűtőből.
De kicsiM miatt, igen, főzök. Mindennap. Bár, ami azt illeti, ő nagyon boldog lenne szendviccsel vagy piritóssal is, de egy gyerek számára én a főtt ételt díjazom ebédre.
Próbálok egészséges, de gyors ételeket készíteni, hiszen piciM még kiszámíthatatlan alvásai nem mindig engedélyezik a napi több órát igénylő tevékenységeket. Így finomat, de gyorsan lett az utóbbi idők jelszava. Ez is egy ilyen eledel.

Hozzávalók:

10-15 deka konzerv tonhal (1 doboz)
25-30 deka konzerv kukorica (1 doboz)
3-4 kisebb felkarikázott csemegeuborka
6 evőkanál majonéz
1 doboz tejföl
1 teáskanál mustár
1 teáskanál ketchup
só, cukor ízlés szerint

Egy tálban összekeverem a majonézt, mustárt, ketchupot, ízlés szerint adagolok hozzá pici sót, cukrot.
Hozzákeverem a tejfölt.
Beleteszem a lecsöpögtetett tonhalat, elkeverem, aztán jöhet a lecsöpögtetett kukorica. Végül belekeverem a csemegeuborkát is.

Azonnal is fogyasztható, de finomabb, ha engedjük kicsit összeérni az ízeket a hűtőszekrényben 1-2 óra alatt.
Ha marad belőle, akkor másnap elviszi kicsiM a suliba egy jól zárható dobozkában (nálunk ezt a Tupperware termékek képviselik), a szendvics mellett simán lecsúszik.


Quick Tuna salat

100-150 gr tuna in brine
250-300 gr sweetcorn
3-4 sliced picklet cornichons
200 gr creme freche
6 tablespoon mayo
1 teaspoon mustard
1 teaspoon kechup
salt, sugar

Combine the mayo, mustard, kechup, salt and sugar in the big salad bowl. Add and mix well with creme freche. Put the tuna in the bowl and mix. Than put sweetcorn and piklet cornichons too and mix together.
Put it in the fridge for 1-2 hours. It will more delicious.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése