Translate

Translate

2012. május 5., szombat

Mákos-áfonyás süti

Ez a süti a héten készült, nagyon finom lett, bár kicsit tartottam tőle. Mivel tej-, tojásmentes, érdekes lisztekből,arra gondoltam, hogy valami kis vanília sodóval nyakon öntöm. Abba tettem tojássárgáját, de kókusztejjel készült. Nos, azon van még mit alakítani, de úgy együttvéve végülis finom lett. :) A recept Emi oldaláról való , aki a Fittanyuka blogot vezeti, és mostanában elég sokat olvasgatom a receptjeit. Kicsit változtattam rajta, és csak fél adagot csináltam, így is bőven elég volt hármunknak. MiniM nem kért belőle, ő jól beebédelt aznap barnarizsből. :)

Hozzávalók:

100 g mandula liszt
75 g  köles liszt (ledaráltam kávédarálón)
50 g darált mák
4  evőkanál nádcukor (a xylit elfogyott a hét elején)
egy fél vaníliarúd kikapart belseje
3 g sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
fél citrom leve
3 evőkanál kókusz olaj
1,25 dl növényi tej (én most kókusztejet használtam)
125 g fekete áfonya

A hozzávalókat összekevertem a felsorolás sorrendjében, és végül óvatosan hozzákevertem az áfonyát is.
Egy sütőpapírral kibélelt piteformába tettem, legközelebb kisebb átmérőjű (18 centis) is elég lesz.


200 fokon 10 percig majd 180 fokon 25 percig sütöttem. Tűpróbát végeztem, de ennyi épp elég volt.


Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Tök jó, egészséges! A kókuszzsír hogy ízlik?

    VálaszTörlés
  2. Erika,
    Annyira sokat nem használtam, hogy kiérződjön az íze. :)

    VálaszTörlés