Ezt a finom levest többször elkészítettem már, magában is megállja a helyét ebédre. Az elkészítése sem ördöngősség, kb. 1,5 óra az elkészítésének ideje, de nem kell mellette állni, közben lehet takarítani mondjuk a lakást, vagy olvasgatni a kanapén. (Esetleg facebookozni vagy blogokat böngészni. :)
Hozzávalók (elég nagy mennyiség, 4 fő bőven jól lakik belőle):
50 dkg apróra vágott csirkehús
3 szelet apróra vágott húsos szalonna
8 dl tyúkhúsleves
3 dkg vak
3 felkockázott, közepes burgonya
3 felaprított hagyma (én póráhagymát szoktam használni)
6 dl tej
1,5 dl tejszín
só és bors
2 evőkanál vágott petrezselyem
(konzerv kukorica)
a tálaláshoz ír szódás kenyér
Lábosban, kis lángon 10 percig pirítjuk a húst és a szalonnát.
Hozzáadjuk a vajat, a burgonyát és a hagymát. További 15 percig pirítjuk, állandó keverés mellett.
Felöntjük a levessel meg a tejjel, felforraljuk, majd 45 percig gyöngyözve forraljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
Belekeverjük a tejszínt és még 5 percig gyöngyözve forraljuk.
Én még egy marék konzerv kukoricát is szoktam a végén hozzáadni.
Meghintjük petrezselyemmel. Ír szódás kenyérrel (élesztő helyett szódabikarbóna van benne) tálalhatjuk.
Meghintjük petrezselyemmel. Ír szódás kenyérrel (élesztő helyett szódabikarbóna van benne) tálalhatjuk.
Ezt az ételt kicsiM is örömmel kanalazza.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat Drágáim,biztosan nagyon finom lehet.puszi: Mami
VálaszTörlés