Translate

Translate

2020. március 16., hétfő

Nulladik nap: felkészülés az itthon - tanulásra

Nálunk már megnőttek a gyerekek, vagyis pontosabban iskolások. 6, 9 és 18 évesek.
Péntekenként a táskák felkerülnek a gyerekek szobáiba, szekrényeikbe hétvégekre, a szünetekre. Most is így lesz, előbb azonban a mosógépben wellnesszeznek. Mivel kicsik a szobák és íróasztal nem fér be, nálunk az étkező (konyhában egy légtérben) szolgál a tanulásra, most is így lesz. A nagyfiúnkat néha megpróbálom felzavarni édesapja irodai szobájába, de nem nagyon hagyja magát, jól érzi magát velünk. :)))


No, a táskákat kiürítettük (uzsonnás doboz tartalmát átnéztük, ne felejtsétek el! :) ), és tanulós dobozokat készítettem a gyerekeknek. Szigorúan az került bele, amiből feladták a leckét a tanárok, így egyszerű lesz 10-kor elővenni, megcsinálni a napi adagot, aztán visszapakolni és másnap reggelig ott pihennek majd + az olvasnivalók.
Szerintem működni fog, főleg Ms Helkánál, aki képes BÁRMIT úgy eltenni pár másodperc alatt, hogy az FBI különleges nyomozócsoportja sem találja meg. (5 perc alatt eltüntetett egy vadonatúj pólót a múlt héten, 3 percet volt egyedül a szobájában. Másnap került úgy elő, hogy előtte 3x átnéztük a szobáját, majd másnap elkezdtem átfésülni a szobáját szó szerint. :)) )


Ti, hogy készültök a következő hetekre?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése