Translate

Translate

2011. július 7., csütörtök

Capuccino torta


Mit csinál a bloggerina, ha a házassági évfordulója van? Nem, nem rendel pizzát, hogy ne kelljen neki főzni... A két gyerekkel, nem, nem megy el a kozmetikushoz vagy a masszőrhöz, hanem... tortát kreál. Persze mindehhez hozzávesszük, hogy délben még nem volt itthon elég tojás, sütőpapír, tejszín, a kapcsos tortaformát még nem hoztuk haza a múltkori vendégségből, piciM úgy belaludt, mintha 3 napi alvást akarna egy huzamban bepótolni (a boltba viszont csak együtt tudunk elmenni), szóval egy kicsit izgultam, hogyan lesz ebből ma még finomság.

Aztán valahogy minden sikerült és mire ApaM megérkezett, már el is dugtuk a hűtőben. Sokáig törtem a fejem, néztem a különféle oldalakat, mit is lehetne készíteni, majd kitaláltam, hogy legyen capuccinos torta. ApaM nagyon szereti a kávét, gondoltam, ezzel kedveskedek neki. KicsiM miatt mindenképpen koffeinmentes kávét gondoltam használni, ezzel nem is volt semmi gond. Véletlenül botlottam bele
Farkas Vilmos videojába, majd jutottam el az oldalára, és amint megnéztem, tudtam, ezt kell elkészítenem. Kicsit változtattam rajta, ekkora nagy tortát nem akartam csinálni, nem is volt most ilyen formám, és én fondantot szerettem volna külső borításnak.
A torta elkészítése nem volt túlságosan bonyolult, és már a krémnek finom illata és íze volt.
Készítettem egy 4 tojásos kakaós piskótát (ezt ketté tudtam vágni középen) és egy 3 tojásost. Így ez került legalulra, rá a krém, piskóta lap, krém, piskóta lap és kevés krémmel megkentem a tetejét is. Bolti fondanttal borítottam és díszítettem.

Nagyon finom, kellemes, könnyű torta lett belőle.

Ami pedig a lényeg (a díszítést még gyakorolni kell), de kicsiM, aki egyébként nem eszik tortát (szinte soha életében nem evett meg egy egész szeletet sem), az első falat után, már nyalogatta körbe a száját, és kért még egy szeletet, amit be is lapátolt. A bolti fondantot azonban nem kérte... :)))


Hozzávalók:

Tortalapok:

4 tojás szétválasztva
80 gr cukor
65 gr liszt
15 gr kakaó

3 tojás szétválasztva
60 gr cukor
50 gr liszt
10 gr kakaó

160 fokon kb. 20 perc alatt sütöttem őket egymás után.

Capuccino krém:

375 ml állati tejszín
100 gr fehércsokoládé
67 gr cukor
1 espresso (nekem 5 evőkanál lett) Nespresso koffeinmentes kapszulásból készítettem.

Az elkészítés pedig a videon jól látható.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés: