A hűtőben volt néhány szem maradék mandarin, amit szerettem volna felhasználni, s mivel muffin már régen készült, gondoltam, ebbe pont jó lesz.
A recept a Baking a commonsense guide könyvből van, annyi változtatással, hogy narancslé helyett mandarinnal készült. Legközelebb kevesebb cukor is elég bele, főleg, ha még a tetejére kerül a díszítés. Én azt most nem csináltam rá.
Mivel a a self-raising liszttel én "nem vagyok jóban", eddig még semmi nem sikerült úgy, ahogy illett volna, sima lisztet (cream plain flour-t) használtam.
Hozzávalók:
120 gr puha (sótlan) vaj
145 gr porcukor
185 gr liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
125 ml mandarin lé (frissen facsart)
2 teáskanál vanília kivonat
2 tojás
3 evőkanál reszelt narancshéj
A díszítéshez:
60 gr (sótlan) puha vaj
90 gr porcukor
1 evőkanál narancslé
Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. A muffinformát kikenjük margarinnal vagy muffin kapszlikat teszünk bele.
A vajat, cukrot, tojást, mandarinlét, lisztet, vaníliát összekeverjük egy tálban (kézzel vagy géppel).
Belekanalazzuk a formákba és 20 perc alatt szép, aranybarnára sütjük. 12 muffin lesz belőle. Még ApaM is megjegyezte, hogy milyen finom, pedig nem igazán rajong a muffinokért.
Megjegyzés: én nagyobb muffinformát használtam, így 6 lett. Tovább sütöttem kb. 35 percet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése