Az elkészítése egyszerű, magában vagy köretnek is fogyasztható.
Hozzávalók:
fél póréhagyma
egy fej lilahagyma
2 kisebb cukkini
1 padlizsán
1 kisebb brokkoli
1 kisebb karfiol (a brokkoli és a karfiol lehet mirelit is)
250 ml tejszín
1 doboz tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
kb. 10 deka reszelt sajt
olaj
só, bors, fűszerek
A póréhagymát felkarikázom, a lilahagymát félbevágom, és vékonyra szeletelem. Egy tepsit napraforgóolajjal vagy olívaolajjal kikenek, és beleteszem a hagymát.
A sütőt 180-190 fokra állítom és beteszem a tepsit.
A cukkinit meghámozom és felkarikázom, a padlizsánt csak felkarikázom. Ha nagyobb méretű, akkor hosszában kettévágom és úgy szeletelem fel.
15 perc múlva kiveszem és megrázogatom a hagymát. Belefektetem a cukkinit és a padlizsánt, meglocsolom egy kis (olíva)olajjal és visszatolom a sütőbe.
Közben vizet forralok, beleteszem a sót, rózsáira szedett brokkolit és a karfiolt. Kb. 5-8 percig főzöm, ne legyen túl puha, de kemény sem. Lecsepegtetem, majd a tepsibe rakom.
Közben vizet forralok, beleteszem a sót, rózsáira szedett brokkolit és a karfiolt. Kb. 5-8 percig főzöm, ne legyen túl puha, de kemény sem. Lecsepegtetem, majd a tepsibe rakom.
Összekeverem a tejfölt, a tejszínt, fokhagyma nyomón átnyomott fokhagymát (ízlés szerint lehet beletenni vegetát, borsot, piros paprikát), majd lelocsolom vele a zöldségeket. Tetejére reszelt sajtot szórok és aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése