Translate

Translate

2020. november 10., kedd

Kutyusos mesék ovisoknak

Pásztohy Panka Pitypang és Lili sorozata az első kedvencek között volt, amit olvastunk Helkával, mikor kicsi lányka volt. Mindenkinek ajánlom, nemcsak kislányos családoknak:
Részletes leírást a linken találtok:



Babucs Éva: Gondri sorozat könyvei is kimondottan tetszettek, aranyos kis történetek, esti mesének való. A Bookr alkalmazásban fedeztük fel. Itt tudtok részletesebben olvasni a könyvekről:


Bálint Ágnes Labdarózsa könyvei klasszikus ovis könyveknek számítanak, valahogy minket elkerült az elmúlt nyárig. Akkor viszont kedvencünkké vált, 4 éves kortól 7, 8 éves korig ajánlom felolvasásra vagy akár önálló olvasásra is. :)

Labdarózsa


Julia Donaldson meséit nagyon szeretik a gyerekek, többet megtanultak kívülről, Dallamosak, viccesek, öröm olvasni és hallgatni. Ez sajnos könyvben nincs meg, de a Pagony Youtube csatornáján meghallgathatjátok. 




Bár a korosztályos besorolás szerint 2-4 éveseknek ajánlják a Gáll Viktória Emese Ringató mesés köteteit, de az ovis kor végéig, nyugodtan olvassátok a gyerekeknek, biztos a siker.



Véletlenül találtam rá erre a könyvre, és látatlanban vettem meg, de nagyon tetszett Helkának 5 éves kora körül. Sajnáltuk, hogy nincs folytatása.




+1 Én inkább kisiskolásoknak ajánlanám, nem ovis korosztálynak, de a Timo Parvela Miú és Vaú sorozat kihagyhatatlan. Akár együttolvasásra, akár önálló olvasásra is kiváló, kacagtató (nemcsak) gyerekkönyv.




Idekívánkozik azért még egy mese: Frakk a macskák réme, bár ez az a történet, amit biztos vagyok, hogy nem fogunk olvasni, de havonta egyszer, biztos megnézzük a rajzfilmet. :)))




Nálunk ezek voltak a nagy kedvencek kutyás témában. Nektek van kedvencetek?

Képek forrása: moly.hu

Köszönjük, hogy benéztél ma is, várunk vissza. Jó játékot kívánunk! Sok szeretettel várlak A ManóKuckó facebook csoportjában. Csak kattints ide: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése