Translate

Translate

2011. december 20., kedd

Évvégi teendők

Lassan magunk mögött hagyjuk a 2011-es évet, értékelünk, lezárunk majd terveket szövögetünk a jövővel kapcsolatosan.
Érdemes az ünnepeket közti nyugodtabb időszakot kihasználni, hogy átgondoljuk az elmúlt hónapokat, számot vessünk. Ami jó volt megtartsuk emlékezetünkben, ami pedig kevésbé, gondoljuk át mégegyszer, majd engedjük szélnek. Tervezzük meg, majd indítsuk útnak álmainkat, az új évvel kapcsolatos terveinket. Ha ezt le is írjuk (papíron ceruzával tesszük), még hatásosabb lesz.
Próbáljátok ki, bár reklamációt nem fogadok el egy év múlva :), de csodákra képes.


A legfontosabb tervekben szeretnék segíteni a következő kis "mankóval".
Ahhoz, hogy hasznosan tudd használni, szükség lesz egy egyszerű számolásra.
A periódusok születésnapodtól születésnapodig tartanak.
Ha pl. valaki január 4-én született, neki a 2011-es éve január 3-án fejeződik be és a 2012-es éve január 4-én kezdődik, tehát a meghatározó éve január 4-tól: 2+0+1+2+0+1+0+4=10 vagyis 1+0=1, redukálni kell egyjegyű számra, tehát egyes éve lesz. Ha valaki november 2-án született, akkor november 1-jéig még a 2011-es éve pereg, után indul csak a 2012-es.
Hogy ne legyen olyan hosszú a bejegyzés, három részletben teszem fel, nézzük az 1-3. periódust.

1
Ez az év a kezdeményezéseké, most kell valamilyen új vállalkozásba belefogni. Érdekesen, színesen alakulhatnak a dolgaid, ha elsősorban jó megérzéseidre hagyatkozol. Most van itt az ideje új módszerek bevezetésének, új elgondolások, ötletek alkalmazásának szakmádban, munkakörödben. Szerencsés ebben az időszakban új barátokat, ismerősöket, üzletfeleket is szerezni. Utazásra, lakáscserére vagy vásárlásra szintén előnyös.
Kedvezőbb anyagiakkal is kecsegtethet, ha új munkakörbe kerülsz. Ebben az évben pozitívan, optimista módon kell gondolkoznod, kishitűség nélkül kell cselekedned. Ezért még kissé önzőbb, rámenősebb is lehetsz, mint máskor. Ugyanakkor ne ess az önhittség, az agresszivitás hibájába sem, mert az megbosszulhatja magát. Ügyelj arra is, hogy az ekkor szerzett ismerősök és barátok "megüssék a kívánt mértéket", mert a következő 9 évben ők fognak kísérni. Hajlamosabb vagy ebben az évben elhamarkodott vélemények kialakítására, a kellően meg nem alapozott döntésekre. Az esetleges kezdeti nehézségekre túlérzékenyen reagálsz, könnyen és gyorsan elcsüggedsz.
Ha a tényeket józanul mérlegeled, mindig igyekszel számolni a realitásokkal, és szívósan törekszel a kitűzött célok felé, akkor sikerül ebben az évben jól megalapozni egzisztenciádat a most induló kilencéves ciklus egész idejére.
2
Ez a személyes év az előző évben végzett alapvető munkálatokat folytatja. Arra is jó lesz ez az esztendő, hogy elgondolkozz azon, ami mostanában történik veled. Ha túl gyors volt a tempó, lehet kissé lassítani, lazítani, de csak akkor és úgy, ha közben megpróbálod mindazt megszilárdítani, amit a múlt évben elértél. Okos és diplomatikus magatartásra lesz szükség, fontos a harmónia, és hogy ne az önzés vezérelje lépéseidet.
Legtöbb embernél a 2-es személyes év vibrálása az otthon és az anyagi biztonság előtérbe kerülését hozza. Csoportos tevékenységre, mások terveinek kivitelezésére, team-ben való munkálkodásra is igen alkalmas lesz ez az esztendő. A kicsinyeskedést, a "szőrszálhasogatást" próbáld meg elkerülni, minél nagyvonalúbban gondolkozni és viselkedni, mert csak így kerülheted el a kettes év buktatóit!
3
Az idén változatos és kalandos évnek nézhetsz elébe. Bőven lesz energiád, ha az előző évben feltöltődtél. Ismét érdemes lesz új dolgokba belefogni, de ne rakd túl magasra a mércét, csak amennyit képességeid elbír. A társasági kapcsolatok, összejövetelek megélénkülnek, a kommunikáció és a művészi tevékenységek is előtérbe kerülnek. A médiák, rádió, televízió jelentősége is megnőhet az egyén életében, és a fiatalsággal, pedagógiai tevékenységgel kapcsolatos teendői is megszaporodhatnak.
A 3-as személyes évben a legerősebb az ember személyi varázsa és vonzóereje. Ilyenkor még egy gátlásos ember is lehet a társaság középpontja, az eleve jó társalgók pedig valósággal "brillíroznak". Most nem szabad engedned, hogy mások háttérbe szorítsanak, ennek érdekében használd jó humorérzékedet is! Érzelmi, szerelmi ügyekre, új kapcsolatok teremtésére szintén kiváló időszak ez az év. Érdemes kihasználni, hiszen csupán 9 évenként adódik ilyen lehetőség! A 3-as vibrálás negatív hatásaitól azonban nem árt óvakodnod! Hajlamossá tehet ugyanis a lehetőségek túlzott kihasználására, a szórakozás, az örömök túlhajszolására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése