Translate

Translate

2011. június 27., hétfő

Útinapló - Cork és környéke

Az elmúlt napokban kicsit szétnéztünk Cork környékén. Pénteken Kildare-ből indultunk, ahol barátaink esküvőjén voltunk, és ApaM 2 óra alatt leszáguldott az autópályán. Végig szakadt az eső, nagyon szomorúak voltunk, hogy ilyen időt fogtunk ki.

Még ezen a napon körbekocsikáztuk Cork utcáit, mert az eső csak esett, csak esett...
Szombaton az eső bár elkullogott, de helyette "Szélúrfi" boldogított minket, bár... legalább nem engedte a felhőket összegyülekezni. Így már gyalog is nekivágtunk Cork belvárosát felfedezni.
Voltunk a Butter museumban, ahol nagy örömünkre, magyarul is kaptunk egy tájékoztató anyagot. Pici múzeum volt, de mire átrágtuk magunkat a bő magyarázatokon, megnéztük a filmeket, felkelt piciM, úgyhogy megetettem, szépen eltelt a délelőtt. Érdekes volt azonban, örültünk, hogy elmentünk.

Tovább kacskaringóztunk Cork utcáin, hihetetlen szűkek az úttestek, volt, hogy ApaM inkább visszatolatott egy utcában, de nem vállalta be, hogy kísérletezzen elviszi-e a parkoló és szembejövő autó lámpáját vagy sem, pedig nem kezdő vezető! :)
Felfedeztük az English marketet, és csodálkoztunk, hogy ilyen miért nincs Dublinban...? Egyébként több mindenen is elhűltünk, hogy a fővárosban és környékén hogyhogy nincsenek ilyen boltok stb. Például olyan csuda fagyizót láttunk a belvárosban, áááá! De épp akkor nyomtunk le a torkunkon kb. 20 deka finomabbnál finomabb csokit, amit 2 perccel előtte egy kézműves csoki boltban vásároltunk.
Aztán ellátogattunk Blackrockban, ahova csak KicsiM és ApaM néztek be. Sajnos elég későn értünk oda, úgyhogy a csillagvizsgálóig már nem értek el. A borzos felhők talán nem is engedték volna, hogy feléjük kukkantsanak, majd legközelebb.

Másnap - vasárnap Clonakilty felé vettük az irányt, ahol a helyi nevezetesség: a Modellvasút kiállítás.
Nagyon szép időnk volt, sütött a nap, neki is vetkőztünk, és itt, ebben a kis kertecskés, illatos modellvilágban töltöttünk néhány órát. Körbevonatoztuk a kisvárost is: hangulatos, inkább egy eldugott olasz falucskára hasonlított, bár ebben valószínű erősen szerepet játszott, hogy egyre jobban tűzött a nap és már vagy 20 fok is volt. :)
Délután Bantry felé vettük az irányt, aminek felfedezésére egy nap is kevés lett volna, de azért mi PiciM-mel hűsöltünk egyet az öreg fák alatt, míg a fiúk felfedezték a sziklákat, tornyokat, várat.
Itt részletesebben: Bantryhouse
Legközelebb a kastélyt is megnézzük. És nem felejtjük otthon (immár 3. nap) a babahordozót, kengurut.
Bár KicsiM hajlott rá, hogy a hosszú hétvégi kirándulásunkat ma itt zárjuk, és mégegyszer végigsétáljunk és körbenézzünk, hogy megnézhesse a mandragórákat, de végül az eltervezett programnál maradtunk. Ma a FOTA vadasparkba töltöttük a délelőttöt, mielőtt elindultunk volna hazafelé.
Hát erre csak annyit tudok mondani: Ez igen! Végre, egy olyan hely, ami már kezd hasonlítani a magyarországi látványosságokhoz! :)
Csodálatos környezet, helyes állatok, gondosan kialakított helyek az állatoknak! Szuper! Mindenkinek ajánlom, ha erre jár, ne hagyja ki: gyerekekkel vagy anélkül.

(De inkább ennivalót vigyetek magatokkal, amit a piknikező helyeken, abszolút kultúrált körülmények között fogyaszthattok el, mert a kávézóban kapható menü... szóval, szóra sem érdemes.)
Fotawildlife - Szenzációs!

Miután kipakoltuk az összes bőröndöt és táskát, betuszakoltuk a babakocsit és visszarendezgettük a pakkunkat, ApaM a lóerők közé csapott, és mire azt mondhattam volna bikkmakk, már a Dublin táblát olvastam a táblákon. Hozzáteszem, ahogy rákanyarodott az autópályára, én bevertem a szundit, de akkor is, 2,5 óra alatt a FOTÁ-tól Rush-ig... szerintem alacsonyan röpült...

A gasztronómiai élményeknek híján voltunk az eltelt napokban, szendvicset vagy gyorséttermi kaját dobtunk be erre-arra, úgyhogy ezt pótolnom kell majd a héten.

Összességében: én jól éreztem magam, ApaM készített vagy 800 fényképet a 3 nap alatt, kicsiM is sok élménnyel lett gazdagabb, PiciM pedig jól viselkedett, dobálta mindenkinek az édes mosolyokat, de mikor hazaértünk és beraktuk az ágyba, iszonyatosan sokat magyarázott, szerintem megismerte az otthonát, és megkönnyebbülve mesélte el, hogy mi is történt az elmúlt napokban vele! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése