Translate

Translate

2012. április 8., vasárnap

Manómenü 1.

Mikor túl voltunk az első pürés időszakon, bevezettem az összes fellelhető és 1 éves kor alatt adható zöldséget és gyümölcsöt, kedves barátnőm hívta fel a figyelmemet egy bébiétel családra, aminek titka abban rejlik, hogy csak természetes összetevőket tartalmaz, nincs benne cukor vagy egyéb nem kívánatos anyag, és egy jópofa tasakban kaphatók, ami könnyen visszazáródó és kiszippantható. MiniM első pillanattól kezdve imádta.
A beltartalom is nagyszerű, szinte mindegyiket szereti. Még a zöld színűeket is, pl. spenótosat, szerintem azért, mert nem látja. :)))

Ezek a bébiételek nem kaphatóak Magyarországon, de kis számolással és kreatív konyhahasználattal könnyen elkészíthetők otthon is.

Néhányat ideírok, ha van kedvetek próbáljátok ki!

Természetesen nem kell az egész adagot megetetni a picivel, hűtőben tisztára mosott kicsi befőttesüvegben 1-2 napig eltartható, ha maradna. (De a nagyobb testvér is szeretni fogja.:)))

1. Ősz

Hozzávalók:

párolt vagy puhára sütött sütőtök (kb. 120 gr)
2 közepes alma párolva (kb. 240 gr)
1 közepes sárgarépa párolva (kb. 150 gr)
1-2 puha szilva (kb. 100 gr)

Összeturmixoljuk és kész!
Hidegen, melegen egyaránt finom. Ha már eszik a pici babakekszet reszelhetünk neki bele, de önmagában is finom és laktató.

2. Tél

Hozzávalók:

100 gr szilva
80 gr körte párolva
70 gr pasztinák párolva
40 gr karalábé párolva

A pasztinákot, a karalábét felkockázzunk, kevés vízbe vagy párolóedénybe helyezzük, el kezdjük párolni, mikor már majdnem jó, belétesszük a kockázott körtét is. Ha nagyon puha a körténk el is hagyhatjuk a párolást. Ha kész van, összeturmixoljuk a szilvával.

3. Tavasz

Hozzávalók:

160 gr puha (vagy puhára párolt) körte
30 gr puhára párolt borsó
15 gr puhára párolt brokkoli

Összeturmixoljuk és főtt csillagvirág tésztával tálaljuk.

4. Nyár

2 marék meggyet puhára párolunk 1 felkockázott almával és 1 krumplival. Villával összetörjük és darabosra hagyjuk vagy botmixerrel pürésítjük. Fél evőkanál kuszkuszt szórunk a forró pürében, majd lefedjük. Ha megpuhult benne, tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok babának és mamának egyaránt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése