Translate

Translate

2013. november 8., péntek

Porontyváró péntek - 25. hét

Lassan közeledek a 2. trimeszter végéhez, hihetetlen gyorsan elrepültek az elmúlt hetek...
A héten újabb vizsgálatra kellett mennem, nincs olyan sok, úgyhogy nem volt nehéz felkerekedni. Összeszedtem a gyerkőcöket és elindultunk délután a viszonylag közeli Health centerbe Swordsba, ahova 5-re volt időpontom. Mire megérkezett a busz, kicsiM a babakocsiban elszundított, és egészen addig aludt, amíg a szülésznőhöz be nem jutottunk. Szerencsére...Ugyanis nem volt elég, hogy építkezés miatt a busznak megváltozott az útvonala, így teljesen más irányból kellett megközelítünk az épületet, és ráadásul háromszor annyi volt a séta, ezért aztán el is késtünk, ráadásul annyi anyuka volt a váróban, hogy ezen a helyen még ennyit nem láttam...
Három évvel ezelőtt is direkt idekértem magam, hogy a szülésig kötelező vizsgálatokra ne a központi kórházba kelljen bemenni, de míg akkor max. 5 anyuka vagy család volt a váróban, most a 20-as sorszámot kaptuk, és mikor odaértünk a 4-es volt benn. Így aztán egy órát üldögéltünk, mondom szerencsére a kicsi végigaludta a várakozást, Gáborral pedig jókedvűen telt az idő. Azon gondolkoztunk, elmélkedtünk és bohóckodtunk, hogy mi legyen a neve a pici babának. Ugyanis azt még nem sikerült választanunk.
Ti mikor választottatok nevet a picinek? Nehéz volt vagy könnyű? Közös megegyezés vagy inkább anyuka döntése?
Nálunk ez viszonylag demokratikusan, de lassan megy. Megkérdezünk mindenkit az adott névről, eddig még nem sikerült közös nevezőre jönnünk. :))))
Ezt a könyvet szoktuk nézegetni

Itt tudtok böngészni az ír nevek között, néhány mesével együtt: http://www.babynamesofireland.com/
Ezen az oldalon pedig többféle kategóriában találhattok neveket: http://www.babynames.ie/

Végül eljött a mi időnk. Szerencsére vérnyomásom, vizeletvizsgálat, a kicsi szívhangja és nagysága is rendben volt. Többet itt nem néznek. Az utóbbi időben egyébként a fáradtságon kívül semmi panaszom nem volt (ja, többet kellene tán aludni... :)))), ezt el is mondtam, mikor kérdezte a hölgy. A pici mindennap intenzíven mozog, rugdos, tornázik, így aztán el is köszöntünk és mentünk tovább a dolgunkra. Megjegyeztem a szülésznőnek, hogy jó forgalmas napjuk van, de mondta, hogy azért, mert mindenki 5 órára jön (tanácsként mondta, legközelebb ráérünk később jönni, akkor kevesebbet kell várni), de mikor kiértünk fél 7 után, a váróban még mindig vagy 10-en üldögéltek és 5-től 7-ig tart a rendelés.

Legközelebb megint a GP-hez kell menni, aztán majd bő 1 hónap múlva, jövünk megint ide a Midwife clinic-re.

Mikor Peti született 2011-ben állítólag demográfiai robbanás volt, akkor most mi lesz? Szuper robbanás? :))))



Sok szeretettel várlak ManóKuckó facebook csoportjában. Csak kattints ide: https://www.facebook.com/manokucko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése