Translate

Translate

2013. június 28., péntek

Utolsó nap az iskolában

Ma végre elérkezett az utolsó nap az iskolában, aminek felettébb módon örültem, megszabadulva így a napi több órás "buszra várunk, még mindig, még mindig...gyerekre várunk...bolt...buszra várunk..." mókától.
Az én kicsi majd aztán nagyobbacska fiam, szeptembertől új iskolába megy. A váltás oka csakis kizárólag logisztikai. Ez 5 perc sétára van tőlünk.
A suli, ahol 2008-ban megkezdte tanulmányait TiniM, egy szuper suli. Csak jókat tudok mondani róla, s ha néha volt 1-2 érdekes (meglepő és mulatságos) matematikai feladat és megoldás - tuti akkora karót kaptam volna a főiskolán, ha meglátja a szakvezetőm a matek tervezetben, mint a ház -, ezeken viszonylag hamar túl tettük magunkat, JA és nem utolsó sorban, mindent mosolyogva és jókedvűen tudunk megbeszélni az adott év tanárával. :)
A búcsú mindig nehéz, a változást általában nem szeretjük, s biztos így van ez gyereknél felnőttnél egyaránt. De a mai nap, messzemenően vidám volt. TiniM osztálytársai képeslapokat készítettek neki, ahol szinte majdnem mindenki - gondolom a google fordítóját használta, és így nemcsak angolul, de magyarul is beleírták gondolataikat és jókívánságaikat. Ennyit nem nevettünk mostanában hazafelé. Annyira édesek voltak és olyan megható is volt egyben, de nagyon viccesre sikerült 1-2 fordítás. :)))
Szinte mindenki kiemelte TiniM matematikához fűződő pozitív viszonyát, sőőőt, volt, aki néhány matekfeladvánnyal is kedveskedett neki a kihajtható képeslapokon! :)

Ilyen volt, mikor kezdte:



és 5 évvel később:

 

A bizihez tegnap tudtunk neki gratulálni (kicsit elkeveredett a suliban a postázásnál), ebben az évben is nagyon ügyes volt, s most pedig kezdődhet a nyári szünet! :)))

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése