Translate

Translate

2011. május 3., kedd

Bloggol a család

Nálatok is szeretnek a gyerekek a számítógép előtt henyélni? Bár kedves, barátnő - anyatárs szerint, már lassan 10 éves Gábor fiam, eddig kihúztuk, teljesen elfogadható, azért néha idegesít, hogy máshogy is lehetne. Nem vesz ugyan el időt a tanulástól, anyai szemem ugyanis rajta tartom csimutámon délutánonként, és csak miután minden kötelezővel végzett, pattanhat a gép elé, de mégis úgy érzem, hogy sok ebben a korban.


Könnyű a magyar anyának, aki Magyarországon lakik, és általános iskolás lurkója le van terhelve a halomnyi házi feladattal, de mit kezdjen a szülő gyermekével, ha az 20 perc alatt kirázza a kisujjából a házit, mert erre mifelénk, megtanítják az anyagot az iskolában délelőtt, és a délután nem arról szól, hogy az iskolában elmaradt-kimaradt feladatokat kell pótolni a gyerekeknek. Hozzáteszem, nagyon jó ez így, bár néha tényleg lehetne egy kicsit "markánsabb" feladatokat feladni. :)) Aztán jön a sakk gyakorlás, a magyar tananyag megtanulása, de még mindig van a délutánból. Beste kölyke, ha akar, hihetetlen gyorsan be tudja fejezni a dolgait. :)


Visszakanyarodva az eredeti témához: a motivációról nem is beszélve. Olvasson, írjon magyarul a gyermek (az angol mellett) és valahogy azt sem bánnám, ha kicsit megtanulna fogalmazni is - írásban. (Szóban tud, nagyon...:))


Akkor beugrott az ötlet, vezessen bloggot, és tudjátok, mit? Nem kellett neki kétszer mondani. Ülhet a számítógépnél, de gyakoroljon egy kicsit. Olvasást, írást, fogalmazást...


S ha mindez megvan, akkor jöhet a játék. Kukkantsatok be ti is az oldalára vagy küldjétek a gyereket: http://www.gaborbloggol.blogspot.com/


Egy 6 részes mese első részét olvashatjátok, egyelőre angolul, de készül a fordítás is. :) Hamarosan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése