Translate

Translate

2014. január 11., szombat

"Modern" Hófehérke

Hogy hogyan fér meg Harry Potter, Adele, One Direction és a West Side Story egy történetben? Nos, a mai napon bebizonyította nekem a Gaiety Theather társulata, hogy bizony, nagyon jól! :)))

Tegnap ApaM hazatelefonált, hogy mit szólnánk egy kis kulturális programhoz hétvégén. A cég, akinél dolgozik, megvendégeli a partnereit és mi is kaptunk négy jegyet. Rögtön igent mondtam, mert bár nagyon szeretek ilyen helyekre járni, az elmúlt években nem nagyon volt rá példa.
A meseelőadás előtt volt egy kis fogadás, lufikkal, arcfestéssel és eszem-iszommal. Ezek ugyan mi nem nagyon használtuk ki, de úgy láttam, a többi vendégnek nagyon tetszett. :)))

A mese a Hófehérke volt, ami idén karácsonykor lázban tartotta a színházba látogatókat.
Ez a történet, mint biztosan sokan tudjátok, a Grimm testvérek által jutott a magyar gyerekekhez, de ami nagyon érdekes volt számomra, mikor kicsit utánaolvastam, hogy sok országban van hasonló mese erről a kislányról, és az eredeti sztorin már Grimmék is finomítottak. Ha van kedvetek, olvassátok el, amit a Wikipedia ír, igen érdekes. :)

A zenés mesejáték modern eszközökkel volt a XXI. századi gyerekekhez "igazítva", volt itt hologramos kivetítés, a herceg okos telefonon értesült a hírekről, de a hagyományos díszlet és ruhák sem maradhattak el. TiniM a maga 12 évével kissé talán kilógott már a célközönség soraiból, kicsiM pedig még egy picit nőhet, hogy teljes mértékben élvezze a hasonló előadásokat, de azért egyszer sem kellett kisétálnunk vagy rendre igazítanunk őket. (Ez egyébként nem egy családnál előfordult.)
A zenés részeknél volt részlet a Harry Potter filmből, Adele slágerétől a West Side Story-ig feldolgoztak sok ismert dallamot, de mindenhol nagyon jól passzolt az adott részhez, és egyáltalán nem volt bántó, szokatlan.  A Hófehérkét alakító Megan Cassidy kedves játékával, kellemes énekhangjával és jó tánctudásával tökéletes választás volt a szerepre, de a többiek sem maradtak el mögötte. A táncosok egyszerre táncoltak, szépek voltak az énekhangok (a nem egyszer kihívást jelentő énekszámok egyébként is megdolgoztatták a színészeket és a kórust is) és a zenekar is nagyon jól játszott. A törpéket igazi kisemberek játszották, ugyancsak kiváló színészi tudással.

Az előadás változatos dramaturgiai eszközökkel tartotta fenn a kicsik és nagyok figyelmét, sok volt benne a látványos tánckoreográfia, jól énekeltek a színészek, helyesek voltak a figurák.
Megmozgatták a közönséget is, sokszor vastaps kísérte a jeleneteket. Az írek pedig minden mókára vevők voltak. Nagyon tetszett a közönség lelkesedése is.

Egyszóval, szerintem érdemes még gyorsan venni jegyet a következő napokra, főleg a lányos anyukáknak. Én úgy 5 éves kortól ajánlanám, ha gyerekekkel megy valaki, de mint láttam, az én majdnem háromévesem is végig feszülten figyelte az ifjú hercegnő kalandjait. :)))





Ti, hogy vagytok a színház, mozi és egyéb kulturális programokkal? Szoktatok járni a gyerekekkel vagy nélkülük? Akik külföldön élnek, hogy élitek meg a kulturális különbségeket?




Jó játékot kívánunk: Ági és Peti Sok szeretettel várlak A HáziManóKuckó facebook csoportjában. Csak kattints ide: https://www.facebook.com/groups/484201874985583/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése