Translate

Translate

2011. július 25., hétfő

Padlizsános tészta

Nem vagyok oda a padlizsánért, de valószínű azért, mert nem igen van gyakorlatom az elkészítésében. A héten viszont olyan finom tésztát sikerült belőle rittyentenem, hogy felteszem ide is, hátha ti is kipróbáljátok.
Hamar készen van, és nagyon ízletes.

Hozzávalók:
penne tészta,
1 padlizsán hámozva, darabolva
1 fél póréhagyma apróra vágva
1-2 szelet bacon csíkokra vágva
100 ml tejszín
1 doboz krémsajt (Philadelphia, de lehet olcsóbb, hasonló fajta - én tescosat használtam vagy tömlős sajt is. Itt olyan nem lehet kapni.)
só, bors, fűszerek
reszelt sajt


Egy nagyobb serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt (a héját nem hámoztam le), ha szeretnénk beletenni a bacont is. Néhány percig sütjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és a krémsajtot. Elkeverjük, majd rotyogtatjuk kis lángon kb. 15 percig. Közben fűszerezzük: fehér bors, bazsalikom, petrezselyem, pici szárított levendula jól illik hozzá.

Megfőzzük a tésztát, mikor kész, leszűrjük, és elkeverjük a tejszínes szósszal.

Reszelt sajttal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése