Translate

Translate

2011. július 25., hétfő

Zöldség...

Ez is még a múlt héten készült, a "nem eszünk húst" jegyében. :)



Az elkészítése egyszerű, magában vagy köretnek is fogyasztható.



Hozzávalók:

fél póréhagyma
egy fej lilahagyma
2 kisebb cukkini
1 padlizsán
1 kisebb brokkoli
1 kisebb karfiol (a brokkoli és a karfiol lehet mirelit is)
250 ml tejszín
1 doboz tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
kb. 10 deka reszelt sajt
olaj
só, bors, fűszerek



A póréhagymát felkarikázom, a lilahagymát félbevágom, és vékonyra szeletelem. Egy tepsit napraforgóolajjal vagy olívaolajjal kikenek, és beleteszem a hagymát.


A sütőt 180-190 fokra állítom és beteszem a tepsit.


A cukkinit meghámozom és felkarikázom, a padlizsánt csak felkarikázom. Ha nagyobb méretű, akkor hosszában kettévágom és úgy szeletelem fel.


15 perc múlva kiveszem és megrázogatom a hagymát. Belefektetem a cukkinit és a padlizsánt, meglocsolom egy kis (olíva)olajjal és visszatolom a sütőbe.

Közben vizet forralok, beleteszem a sót, rózsáira szedett brokkolit és a karfiolt. Kb. 5-8 percig főzöm, ne legyen túl puha, de kemény sem. Lecsepegtetem, majd a tepsibe rakom.



Összekeverem a tejfölt, a tejszínt, fokhagyma nyomón átnyomott fokhagymát (ízlés szerint lehet beletenni vegetát, borsot, piros paprikát), majd lelocsolom vele a zöldségeket. Tetejére reszelt sajtot szórok és aranybarnára sütöm.



Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése