Translate

Translate

2013. október 17., csütörtök

HáziManóKuckó - csak úgy

Ma Peti hozta a székét, és mondta, hogy akkor jöhet a foglalkozás.
Hirtelen azt sem tudtam hova kapjak, aztán a foglalkozós pakkjából előkerült néhány feladat és játék, s bár nem volt több 35 percnél, nagyon élvezte minden percét.

1. Elénekeltük a Csiga-biga gyere ki dalt, ha csigabigát vagy csak rá hasonlító valamit, rögtön el kezdi énekelni, vagy csak úgy, most nagy kedvenc.

2. Majd odaültünk az asztalhoz. A fotó ellenére nem unta, hanem nagyon elgondolkozott a következő lépésen. :)))

a) Dominó
A múltkori őszi csomagból még lapult egy kinyomtatott, de nem felhasznált domino, ezt vettem most elő. Először játszottunk ilyen játékot, de ennek ellenére hamar megértette a lényeget. Persze, könnyített verzióval játszottuk, az összes domino képét láttuk, és megnéztük alaposan, hogy hol találunk ugyanolyat. :)


b) Puzzle
Az egérkés csomagból vettem elő a kétdarabos puzzle-t, s mire elpakoltam a domino darabkáit, már el is kezdte összerakni az egereket. Ez egyszerű volt, de minden egyes egérnél megneveztük a színeket...

(Itt találjátok az előző bejegyzést, fotókkal, linkkel együtt:
http://www.happyislet.blogspot.ie/2013/10/allatok-vilagnapja-oktober-4.html )


...majd kerestünk két gombot mindegyiknek, természetesen ugyanolyan (hasonló) színűt. Itt is megneveztük a színeket - ez még elég nehezen megy.


c) Képkereső játék:
a tegnapi játékhoz képest kicsit egyszerűsítettem rajta. Csak két nagy képet és az ehhez tartozó kicsiket vettük elő. Így könnyebben elfért az asztalon és nem fogyott el a türelem sem a végére. Megkereste Peti szépen egymás után a kicsi képeket, és megdöbbenésemre, nem felejtette el, hogy a kicsi képek kereteinek meg kell egyezni a helyének a színével. Egész jól ment. :)


3. Mese: Miután kiraktuk a képeket, és megbeszéltük, hogy a polip fogja az almát, megkerestük a Bogyó és Babóca mesék közül ezt:
http://www.pagony.hu/boegyal-a?s-baebalcae-vila?goet-la?t

és elolvastuk mi is történt velük. Mivel nagy kedvenc az űrhajós, így az sem maradhatott ki. :)))


Jó játékot kívánunk: Ági és Peti

Sok szeretettel várlak A HáziManóKuckó facebook csoportjában. Csak kattints ide: https://www.facebook.com/groups/484201874985583/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése