Translate

Translate

2013. október 18., péntek

Ókori Róma projekt

Két hete Gábor megkapta az ez évi első projekt címét és leírását - Ókori Róma és Pompei, amibe rögtön bele is vetettük magunkat. Mivel szerettem volna hozzá 1-2 könyvet beszerezni, a nagyja ezen a héten volt esedékes.
Szerdán délután miután Petike bealudt a délutáni séta alatt, és hazaérve sem mutatott hajlandóságot az ébredésre (reggel fél 4ig aludt az ágyában, majd pizsibe átöltöztettem és még negyed 8-ig visszaaludt), nekiálltunk, hogy elkészüljön időben. Közben olasz zenét hallgattunk (Gábor meg is jegyezte, olyan érzése van, mintha étteremben üldögélnénk :))) és frissen sült, sajtos kenyeret eszegettünk, majd összeállítottuk a projektet.
Nagyon körül volt határolva, megadott mindent a tanár bácsi, de azért megpróbáltunk belecsempészni egy-két kreatívságot. :)))
Remélem, szegény, nem fog elájulni, mikor meglátja a 30 oldalt, de ez már le van rövidítve, annyi érdekességet találtunk! :)))

Ha kedvet kaptatok elkészíteni, emailben szívesen elküldöm, amiket elmentettünk (angolul).

Ilyen lett:


Általános bevezető:




A hadseregről:


A római életről: otthonok


étkezések, ételek:




  szakácskönyv:


öltözködés:


épületek, istenek:





Pompeii:


A Vezúv:



és természetesen a hivatkozások sem maradhattak el:


Mára már csak 1-2 dolog maradt és az átolvasás. Szerintem, ha belekérdez Paul, Gábor mindenre fog emlékezni. :)))


Jó játékot kívánunk: Ági és Peti
Sok szeretettel várlak A HáziManóKuckó facebook csoportjában. Csak kattints ide: https://www.facebook.com/groups/484201874985583/

1 megjegyzés:

  1. Major Mátyásné2013. október 18. 16:05

    Szia Ági és Gábor! Mi hoztunk Pompeiből könyvet, szólhattatok volna, átküldtem volna szgépen egy pár képet. Puszi: nagymami

    VálaszTörlés